ULLA DIETL, tegner, forfatter og journalist.

Foto: Kenneth Kikkenborg

Født i København 1940. Uddannet reklame- og illustrationstegner fra Tegne- og Kunstindistriskolen (nuv. Danmarks Designskole) i 1960. Arbejdede under uddannelsen og nogen tid efter som tegner af filmplakater og -programmer på journalist Ulrik Valentiner og filminstruktør Bent Christensens tegnestue. Foruden som portræt-tegner på "Ugens samtale" i Ingeniørens Ugeblad (nuv. Ingeniøren).

Blev 1961-62 ansat på ugebladet Alt for Damerne som tegner og layouter. Tilbragte derefter to år i udlandet og kom i 1964 tilbage til Alt for Damerne, hvor hun var til 1967, da hun fik ansættelse som journalist og redaktionssekretær på ugemagasinet Fri (et kort eksperiment fra Det Berlingske Hus). I årene derefter, fra 1968 til 1976, var hun ansat som tegner og journalist/redaktionssekretær på magasinerne Bo Bedre og Eva (Fogtdals Forlag) - og i en periode på Gør-det-selv-Bladet (Bramsen & Hjort). Sidste fastansættelse var som journalist på fagbladet Sygeplejersken (Dansk Sygeplejeråd) i 1976, hvor hun blev til 1982.

Siden da har Ulla Dietl været selvstændig som tegner og som forfatter af især mange børne- og plantebøger. Foruden som bogillustrator og som tegner og skribent på en række magasiner, dag-, fag- og ugeblade. Hendes speciale er plante- og havestof - et område, som hun fra 1983 til 1995 varetog på ugebladet Søndag. Fra november 1995 skiftede hun til ugebladet Hjemmet, hvor hun indtil juni 2015 var fast tilknyttet bladets haveredaktion.

Ulla Dietl er medlem af Danske Bladtegnere (Dansk Journalistforbund) - fra 1983 til 1996 som medlem af bestyrelsen - og har deltaget i mange af foreningens udstillinger herhjemme og i bl. a. Norge, Estland, Letland, Litauen, Rusland, Frankrig, USA og Cuba.

Hun har for den franske udgave af Spirebogen, La Main Verte, modtaget Franske Bibliotekarers hæderspris for "En af verdens 50 bedste (unummererede) bøger for børn og forældre" på Centre Pompidou i Paris, 1984.

I 1996 fik hun tilkendt "Højeste anerkendelse for den mest kreative stand" af dommerpanelet, professorerne Asger Klougart, Ole Hamann og Mary Toomey og anlægsgartnermester Lars Aarup, på Det kgl. Danske Haveselskabs "Flower Show" på Knuthenborg gods.

Samme år (1996) modtog Ulla Dietl Svarres Legat, en slags Cavlingpris for bladtegnere, fra Danske Bladtegnere og Dansk Journalistforbund.

Seneste bøger

Familiens Julebog
”Familiens Julebog” rummer både muntre og nostalgiske tilbageblikke, anekdoter og gamle fotografier. Bogens mange og fine illustrationer blander sig smukt med Ulla Dietls egne tegninger, der som en rød tråd går gennem hele bogen. Her møder vi både nisser og engle og meget andet, som hører julen til.

Køb den hos Koustrup & Co. www.koustrupco.dk eller hos din boghandler. 192 sider ca. kr. 198,-


SPIREBOGEN
For små og store grønne fingre

Om at dyrke flotte og spændende planter af kerner og sten fra hverdagens frugt og grøntsager.
Bogen er gennemillustreret og fyldt med idéer og vejledninger til kønne, frodige og anderledes planter.

Køb den på www.vingefang.dk eller hos din boghandler. 48 sider kr. 100,-